Om bloggen

Svenska Spårvägssällskapet

Medlemmarna i Svenska Spårvägssällskapet finns över hela landet, oftast kopplade till en av våra lokalavdelningar. Träffar, möten och aktiviteter kan ske var som helst och när som helst. Det mesta håller du reda på via Kalendariet.

Bloggen

Via den här bloggen kan du följa vad som händer, var det händer och varför det händer. Den officiella webbplatsen för Svenska Spårvägssällskapet med lokalavdelningar hittar du på www.sparvagssallskapet.se.

Juniorläger

Svenska spårvägssällskapet arrangerar ett ungdomsläger varje år för ungdomar mellan 12-18 år. Vi samlas i Malmköping där lägret går av stapeln en vecka om året. Här kan likasinnade ungdomar från hela Sverige samlas och umgås. De träffas och kan utbyta erfarenheter och prata gemensamt om deras intresse för bland annat kollektivtrafik, veteranspårväg och bussar.

Under veckan gör vi utflykter, badar, grillar men även en del tekniskt arbete på muséet. Ungdomarna får utbildning som bland annat biljettörer och konduktörer, beroende på deras ålder. De hjälper även till att bedriva trafiken och lär sig mer om nutida och forna kollektivtrafik.

Vi arbetar för att fler ungdomar runt om i Sverige skall kunna bli aktiva inom Svenska Spårvägssällskapet och delaktiga i verksamheten.

Här på bloggen kommer lägerdeltagare och ledare löpande posta inlägg från lägret med bilder. Håll utkik efter kategorin Juniorläger.

Museispårvägen

Mitt i det vackra Sörmland ligger Malmköping, en småstad med anor från 1700-talet. Där finns också museispårvägen med ett stort antal äldre spårvagnar för museitrafiken mellan Malmköping och Hosjö.

Här på bloggen kommer trafikerare, tekniker och ungdomar löpande posta inlägg från Malmköping med bilder. Håll utkik efter kategorin Museispårvägen.