Lägerplaneringshelg i Malmköping

 

I helgen hade ledarna för Svenska Spårvägssällskapets juniorläger sitt första planeringsmöte inför årets läger som äger rum sista veckan i juli. Inför själva lägret är det en hel del som skall planeras och gås igenom. Allt från att kontrollera tillgången på (hyfsat täta) luftmadrasser till vilka projekt det skall arbetas med under veckan.

Förutom själva mötet hann vi med att byta plats på två spårvagnar, en del småjobb med vår nya verkstadslokal och lite annat småfix, -som att hänga upp information om årets trafiksäsong på alla hållplatser utmed banan.

Som alltid i Malmköping lagde vi också väldigt mycket god mat tillsammans, spelade kort (plump) och avnjöt andäktigt melodifestivalen.

Här är lite bilder och en film från helgen:

Michael och Christoffer smälter och hackar bort is från spåret till verkstan. Uppdraget var att flytta färdigservade vagn 186 till Vagnhallen och istället köra in vagn 143 i verkstan så att teknikgänget kan börja jobba med den direkt nästa helg.

Michael och Hampus smälter och hackar bort is från spåret till verkstan. Uppdraget var att flytta färdigservade vagn 186 till Vagnhallen och istället köra in vagn 143 i verkstan så att teknikgänget kan börja jobba med den direkt nästa helg.

 

Jesper och Christoffer skall just plocka ut ganska tight parkerade vagn 143 ur Vagnhallen.

Jesper och Christoffer skall just plocka ut ganska tight parkerade vagn 143 ur Vagnhallen.

 

Innan vi körde in vagn 143 i verkstan tog vi en liten sväng med den på banan. Vi fick hacka is vid två vägövergångar och lyckades ta oss till hållplatsen Östersjön.

Innan vi körde in vagn 143 i verkstan tog vi en liten sväng med den på banan. Vi fick hacka is vid två vägövergångar men lyckades tillsist ta oss till hållplatsen Östersjön.

 

Hållplatskuren vid Östersjön är ett av projekten det har jobbats med under juniorlägret. Lägerdeltagarna har skrapat bort den gamla flagnade plastfärgen och målat dit ny fin linoljefärg. I sommar skall den få ytterligare ett lager och fönster och dörrposter skall bli blå igen... Innan dess skall spårbytet framför kuren vara klart också.

Hållplatskuren vid Östersjön är ett av projekten det har jobbats med under juniorlägret. Lägerdeltagarna har skrapat bort den gamla flagnade plastfärgen och målat dit ny fin linoljefärg. I sommar skall den få ytterligare ett lager  gul färg och fönster och dörrposter skall bli blå igen…
Innan dess skall spårbytet framför kuren vara klart också.

 

Martin och Anders hänger upp information om trafiksäsongen 2016 på hållplatsstolpen vid Trumslagarskogen. Lördagen den 14 maj är det säsongspremiär!

På väg tillbaka upp till Malmköping passade Martin och Anders på att justera höjden på en av tidtabellsskyltarna vid hållplats Trumslagarskogen. Lördagen den 14 maj är det säsongspremiär för spårvagnstrafiken!

 

Christoffer och Jesper njuter av åkturen i vagn 143.

Christoffer och Jesper njuter av åkturen i vagn 143.

Här har vi just fått in vagn 143 i verkstan där den skall få sin årsöversyn.

Här har vi just fått in vagn 143 i verkstan där den skall få sin årsöversyn.

 

https://youtu.be/JJM7v0B067A

Ett filmklipp från vår åktur med vagn 143.

 

Det tillverkas och äts som sagt ofta väldigt god mat i personalbostaden i Malmköping. Här är bild på frukostbrödet och fikat...

Det tillverkas och äts som sagt ofta väldigt god mat i personalbostaden i Malmköping. Här är bild på frukostbrödet och fikat…

 

Lördagslunchen; Chicken tikka masala med hembakat naanbröd.

Lördagslunchen; Chicken tikka masala med hembakat naanbröd.

 

Den fullständigt fantastiska tårtan vi fick efter middagen på lördagen.

Den fullständigt fantastiska tårtan vi fick efter middagen på lördagen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.