Värme, bad och arbete läger 2018

Det är är varmt, Malmköping erbjuder 33 grader trots detta är lägret i full gång. Våra deltagare har ägnat dagen åt tekniskt arbete eftersom museispårvägen är stängd på måndagar. Det finns massor att göra för att kunna hålla en sådan här anläggning igång för trafik. Vagnar skall iordningställas, banan underhållas och driftas, utbildning skalla ske och personal skall kunna på i vårt personalhus Spårmansro. Mat lagas till de aktiva som vistas på museispårvägen och lägerdeltagarna.

Arbetet idag har bestått av vagnsputs. Det innebär att vagnarna städas, tvättas och görs iordning för trafik. Imorgon börjar veckans trafik och då vill vi att alla vagnar är iordning för besökare.

Med tanke på hur varmt det är så har flera pauser tagits under dagen för bad. Vanligtvis har vi badvagn en gång om dagen, men nu är det riktigt varmt och deltagarna behöver svalka sig emellanåt.

  

Även spåret larmar om värmen. Vi hittar lite solkurvor utmed banan även om den inte är så lång.

Fördelen med vagnsputs är ju att man även kan få en dusch av slangen i värmen.

Glass är ju svårt få nig av. Vi har en ledare som ordnade med kvällsaktiviteter och passade på att äta lite glass.

Alla ungdomar är inte på samma platserna de tekniska arbetena är utspridda. Gäng två arbetade med slippers befästning utmed banan. På moderna spårvägar sker mycket av spårarbetet med maskiner men här görs det mesta fortfarande för hand.  

Grupperna har jobbat ca tre timmar var sedan roterat och fått en ny uppgift. Varje deltagare kommer arbeta både i trafik och teknik minst en dag var för att testa på olika arbetsuppgifter som vi har.

När dagens arbete är färdigt och badet har avklarats serverades mat. Dagens meny var friterad fisk och potatis samt tartarsås.

Varje kväll består av kvällsaktiviteter och kvällens var spårvagns femkamp mellan två lag som avslutades med en frågesport i spårvägs kunskap.

Frågesportens frågor kommer att publiceras under veckan så alla kan kontrollera sin spårvägskunskap.

Veckan fortsätter och fler inlägg kommer att publiceras.

Glöm inte besöka oss på familjedagen på lördag den 21 juli här i Malmköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.